کلاردشت
کلاردشت
نام شهرستان : کلاردشت (نام قدیمی کلار)
مرکزیت : حسنکیف
جمعیت بومی : حدود 6000 خانوار و بیش از 25000 نفر
گویش : کردی و هامازانی
طول جغرافیایی : 51.15921155
عرض جغرافیایی :36.50640933
دمای متوسط سالیانه : 13.1 سانتی گراد
نزولات آسمانی سالیانه : 393 میلی متر
ارتفاع از سطح دریای آزاد : 1197.8 متر(مرکز شهر)
فاصله تا ساحل دریا : 35 کیلومتر (از مرکز شهر به عباس آباد)
گرمترین فصل مرداد (آگوست)
سرد ترین فصل دی (ژانویه)
کلاردشت در شمال ایران و در استان مازندران واقع است این منطقه زیبا لقب بهشت ایران را از دهه 70 شمسی با خود بهمراه دارد.کلاردشت سالانه پذیرای مهمانان بسیار زیاد از اقصی نقاط دنیا و ایران می باشد.
کسی نمیداند کلاردشت اول بار توسط چه کسی و در چه دورانی کشف شد اما با کاوش هایی که صورت گرفته بسیاری از معماهای تاریخی حل شده و حالا حداقل ۶۰۰۰ سال برای کلاردشت تاریخچه متصور شده اند. اوج توجه به کلاردشت در دوران شاهان قاجار بود، دورانی که این منطقه به شکارگاه و تفرجگاه شاهان طایفه قجر تبدیل شده بود و هر از گاهی کاروان بزرگ قجرها به کلاردشت می امدند تا از میان حیوانات متنوع این دشت بزرگ شکارهایی برای خود در نظر بگیرند.
اما این همه تاریخ نیست، دشت کلار در محاصره کوههای مرتفع و زیبا قرار دارد، این دشت از جنوب به قله تخت سلیمان تا حدود گردنه کندوان و از شمال به دریای خزر و شهر عباس آباد، از شرق به چالوس، نوشهر و کجور و از غرب به قزوین و الموت محدود است، این ویژگیهای جغرافیایی امنیت خاصی به کلاردشت می داد به همین دلیل هم محلی پناه شاهان و مخالفان در دوره های مختلف تلقی می شد.
پیش از شهرستان شدن کلاردشت به همراه مرزن آباد صاحب جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر بود ولی با جدایی مرزن آباد جمعیت این شهر به ۲۵ هزار نفر کاهش یافت. در کنار بومیان کلاردشت، مهاجرانی وجود دارند که از تهران و برخی دیگر از شهرهای کشور به صورت دائمی و یا موسمی به این منطقه سفر می کنند.
در مجموع ۲۵هزار واحد ویلا در کلاردشت وجود دارد که نزدیک به سه هزار ویلا صاحب ساکنان دائمی است و بقیه ویلاها هم بیش از نیمی از سال را صاحب سکنه هستند. همین مساله هم نشان می دهد. آب و هوای دشت کلار آب و هوایی بی نظیرو خاصی است. این دشت به دلیل مجاورت با رشته کوه البرز و دریای خزر از یک هوای بسیار مطبوع و دلپذیر بهره می برد، بخشی از این بارندگیها در ارتفاعات کلاردشت منجر به بارش برف می شود و به همین دلیل است که هوای کلاردشت در مقایسه با دیگر مناطق استان مازندران بسیار خنک تر و مطبوع تر است.
هوا در کلاردشت مه نسبتا دائمی دارد. در تابستان مسافران این دشت زیبا می توانند با طی کردن ۲۰ کیلومتر در جاده زیبای جنگلی عباس آباد در دریای خزر شنا کنند و شب را در کلاردشت کنار آتش و گرمای ان بگذرانند.
جنگلهای انبوه و سرسبز، رودخانه سردآبرود، کوههای علم کوه و تخت سلیمان در بخشی غربی، جنگلهای عباس آباد در بخش شمالی، جنگلهای بخش جنوبی، کوه های کم ارتفاع و روستاهای دامنه این کوهها در بخش شرقی، از دیگر مشخصه های این منطقه است. گویش مردم این منطقه هم گویشی متفاوتی است و زبان اصلی کلاردشتی هامازانی است. زبان مهاجران که معروف هستند به کردی است که در نوع خود کم نظیر است. برای شهرستان ۲۹ روستای تابعه دارد که بسیار از آنها بیش از ۱۰۰ خانوار سکنه دارند.
قبلا درآمد اصلی کلاردشتی ها کشاورزی بود ولی حالا با حضور گردشگران بیشمار از اقصی نقاط دنیا توریسم اصلی در آمد آنها را تشکیل می دهد.

کلاردشت در مسیر توسعه
مناطق کلاردشت شامل :
- رودبارک ، مجل ، ولبال ، اجابیت ، مکا ، حسنکیف ، مکارود ، پیشمبور ، پیمبور ، بازارسر ، طائب کلا ، واحه ، کردمحله ، لش سر ، طویدره ، گرکپس ، لاهو ، پی قلعه ، تبرسو ، عثمانکلا ، کردیچال ، والت ، کلمه ، شکرکوه ، کوهپر ، کلنو
این صفحه در دست تکمیل است.
منابع :
- مجله دنیای گردشگری کلاردشت
- climate-data
- bahesab
- سایر منابع اینترنتی
- عکس از سینا جعفری راد